کنیبالیزیشن چیست ؟ در این مطلب با این اصطلاح سئو که معادل فارسی آن خود خوری یا همخوارگی محتواست آشنا خواهید شد.
کنیبالیزیشن یک خطای سئو است که اگر با معنی و مفهوم آن آشنا نباشید ممکن است خودتان با دستان خودتان سایت تان را به سمت نابودی بکشانید. اگر شخصا روی وب سایت خود مطلب گذاری می‌کنید آشنایی با این خطا و دلایل بروز آن و راهکارهایی برای برطرف سازی آن می‌تواند شما را از خطرات بزرگی حفظ کند. پس تا انتها با ما همراه باشید.

کنیبالیزیشن (Cannibalization) یا همنوع‌ خواری  محتوا چیست؟

اگر دیدید وقتی در موتور جستجوی گوگل یک عبارت خاص را جستجو می‌کنید گوگل چندین صفحه از سایت شما را به صورت جدا جدا در رتبه های مختلف به طور هم­زمان نشان می دهد بدانید که هم نوع خواری محتوا در سایت تان رخ داده است. بنابراین بهتر است مقالات و پست­ های وب سایت خود را با یک کلمه کلیدی یکسان بهینه کنید تا به دیگر صفحات نیز امکان گرفتن رتبه از گوگل را بدهید.

لازم به یاد آوری است که مشکل کنیبالیزیشن مستقیما بر رتبه و سئو سایت شما تاثیر منفی می­گذارد. صفحه­ه ایی از سایت دارای کلمه کلیدی یکسان هستند باعث می­ شوند که شانس موفقیت سایر صفحاتی که از این کلمه استفاده می­ کنند از بین برود به همین دلیل به این حالت، همنوع خواری گفته می­ شود.

کنیبالیزیشن چیست و چطور آن را حل کنیم

کنیبالیزیشن چیست و چطور آن را حل کنیم

چرا کنیبالیزیشن در کلمات کلیدی یک مشکل محسوب می­‌شود؟

به نظر شما اگر چندین صفحه متفاوت بخواهند برای یک کلمه کلیدی مهم رتبه بندی شوند، در نهایت کدام­یک از صفحات برای کاربران مفیدتر است؟ زمانی که ربات­ های گوگل در سایت شما به گردش مشغول هستند مشاهده می­کنند که چندین صفحه از وب سایت شما برای یک کلمه کلیدی مرتبط وجود دارند، اما گوگل مجبور است تنها یک سایت را به عنوان با ارزش­ترین صفحه انتخاب کند.

در این صورت ممکن است از بین مقاله­ های موجود در سایت شما به ازای یک کلمه کلیدی واحد، دو عدد از صفحات شما توسط گوگل در صفحه اول جستجو قرار گیرند. بسیاری از افراد بعد از مشاهده دو لینک از وب سایت خود در صفحه اول گوگل خوشحال می ­شوند اما آگاه نیستند که اگر این مشکل را برطرف کنند می­ توانند در رتبه برتر گوگل قرار بگیرند و نرخ کلیک CTR بهتری دریافت کنند.

چه زمانی کنیبالیزیشن مشکل ایجاد می‌کند؟

اگر در مورد یک موضوع منحصربه فرد مقالات مختلفی با کلمات کلیدی یکسان و یا مشابه منتشر کنید این امکان وجود دارد که دچار کنیبالیزیشن شوید.

به همین دلیل توصیه می­ شود در هر موضوع مقالات جامع و طولانی بنویسید و از نوشتن محتواهای کوتاه در چندین صفحه مختلف خودداری کنید. به عبارتی بهتر است محتواهایی را که می‌خواهید در چندین صفحه متنوع منتشر کنید را جمع بندی کنید و در یک صفحه انتشار دهید تا از مشکل کنیبالیزیشن جلوگیری کنید.

چگونه کنیبالیزیشن را تشخیص دهیم؟

اگ شما تا به امروز از این موضوع اطلاعی نداشته­ اید و حالا قصد دارید بدانید که آیا وب سایت شما دچار مشکل کنیبالیزیشن است یا خیر. بهترین و راحت­ ترین راه برای تشخیص این موضوع استفاده از عبارت Site:example.com “keyword” است.

که باید بجای example.com آدرس وب سایت و به جای keyword هم کلمه کلیدی مورد نظر خود را قرار دهید. با این روش نتایجی در صفحه گوگل نمایش داده می‌شود و مقالاتی که ممکن است از نظر محتوا به هم شبیه باشند را برای شما نمایش می ­دهد.

کنیبالیزیشن و مشکلات آن

کنیبالیزیشن و مشکلات آن

چگونه می‌توانیم مشکل کنیبالیزیشن را حل کنیم؟

در واقع روش­های زیادی برای حل مشکل کنیبالیزیشن وجود دارد، اما بهترین روش جمع بندی پست­ها مقالاتی است که از یک کلمه کلیدی تشکیل شده اند. در ابتدا سعی کنید مقالاتی که دارای کلمات کلیدی مشابه و یکسان هستند را شناسایی کنید سپس این مقالات را در یک مقاله جامع جمع بندی و منتشر کنید و در دیگر صفحات به صفحه اصلی ریدایرکت دهید. البته پس از گذشت مدتی گوگل صفحات ریدایرکت شده را از فهرست نتایج حذف می­ کند و رتبه آن­ها را به صفحه اصلی انتقال می­ دهد.

جمع بندی درباره مطلب کنیبالیزیشن چیست

توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید کنیبالیزیشن را با محتوای تکراری اشتباه بگیرید. در واقع محتواهای تکراری، محتوای چند صفحه کاملا یکسان و یا شبیه به هم هستند، اما در کنیبالیزیشن محتوای صفحات متفاوت دارند و کلمه کلیدی یکسان مشکل ایجاد می­کند. این موضوع برای سئو سایت مشکلات زیادی می­ آورد چرا که این موضوع باعث سردرگمی موتورهای جستجو می ­شود. جهت دریافت آموزش های بیشتر در زمینه سئو سایت می توانید پیج اینستاگرام دال نت وب را دنبال کنید.

ثبت سفارش و تماس

ثبت سفارش و تماس